Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Καλό ταξίδι μπάρμπα Γιάννη !!!

Έφυγε την Παρασκευή 22/2/2008 ο αγαπημένος μου "μπαρμπαγιάννης", Γιάννης Κασλάς του Δημητρίου, γιός του ήρωα Δημητρίου Γ. Κασλά.

Τον Γιάννη Κασλά τον γνώρισα εδώ και τέσσερα χρόνια όταν ξεκίνησαμε να υλοποιήσουμε μαζί ένα όνειρο του.

Η διάσωση του αρχείου Δ. Γ. Κασλάς υπήρξε για τον Γιάννη Κασλά περά απο υποχρέωση για τον πατέρα του,ζήτημα ζωής, τιμής και αποκατάστασης της αλήθειας που έπρεπε να διασωθεί μέσα απο τις στάχτες του Ελληνοιαταλικού πολέμου 1941.

Ο Γιάννης Κασλάς υπήρξε δημοκράτης, λαϊκός φιλόσοφος άνθρωπος του βιβλίου της κριτικής άποψης και αντιμετώπισης των γεγονότων.

Αισθάνομαι τυχερός που έστω και αυτά τα τέσσερα χρόνια μπορέσα να τον γνωρίσω και να δουλέψουμε παρέα άλλοτε στο σπίτι μου, άλλοτε στο πατρικό του σπίτι στο Πουρί και άλλοτε στο σπίτι του στο Βόλο.

Καταφέραμε και διασώσαμε ένα σπάνιο αρχείο με περιγραφές που μόνο ο ίδιος γνώριζε ή ανακάλυψε με το συνεχές διάβασμα του και την έρευνα του.

Κατά την διάρκεια της εργασίας μας (ψηφιοποίησης - τεκμηρίωση του αρχείου) ο "μπαρμπαγιάννης" πάντα είχε να σου πει μια ιστορία να σου αφηγηθεί ένα ιστορικό γεγονός, να κριτικάρει την επικαιρότητα.

Μέλλημα του να ολοκληρώσουμε την ψηφιοποίηση του αρχείου (βαδίζαμε προς το τέλος και στην ολοκλήρωση της εργασίας) .

Το χρέος όμως της ολοκλήρωσης αυτής της εργασίας τώρα πέφτει πάνω στις πλάτες μου στην γυναίκα του Μαρία, τα παιδιά του και στην Ευτυχία Παπούλια (συνεργάτης της ψηφιοποίησης) που τόσο αγάπησε.

Μπαρμπαγιάννη θα τα τελειώσουμε όλα μην ανησυχείς ... όλα όπως εσύ ήθελες ... και θα μας κοιτάζεις όλο χαρά γι'αυτό που ήθελες πάντα να κάνεις ... και δεν πρόφτασες !!!

Καλό ταξίδι ... μένω συγκλονισμένος ... με ευτυχισμένες στιγμές που μοιραστήκαμε μέσα από ένα κοινό όραμα ...

Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: