Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

Εκδήλωση 9 Μαρτίου 2009 - Νομαρχία Τρικάλων - Ημέρα τιμής και μνήμης για τους μαχητές του 5ου Συντάγματος στο ύψωμα 731


Πραγματοποιήθηκε στις 9/3/09 εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους μαχητές του 5ου Συντάγματος στο ύψωμα 731. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ. Σούρλα, του γνωστού δημοσιογράφου κ. Σ. Φυντανίδη, του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκούπα, του Νομάρχη Τρικάλων κ. Η. Βλαχογιάννη, του Διοικητή της ΣΜΥ, του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Βαρθολομαίου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, εκπροσώπων φορέων του Νομού και της πόλης, αλλά και μελών της αποστολής από την Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Αργυροκάστρου κ. Ξέρα καθώς και τον έπαρχο της Κάτω Δερόπολις Δημήτριο Μαλιούκη.
Πολυφωνική Χορωδία απο την Δερβιτσάνη

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η απαγγελία ποιημάτων και παρουσίαση παραδοσιακών χορών, από μαθητές Δημοτικού και Λυκείου των Σχολείων Δερβιτσάνης και Αργυροκάστρου.
Την παράσταση έκλεψε ο οπλίτης (τελευταίος επιζών στα Τρίκαλα) απο την μάχη του 731 υψώματος Αθανάσιος Αναστασόπουλος.


Ο Αθανάσιος Αναστασόπουλος με ένα απο τα εγγόνια του Κασλά (Δημήτριος Κασλάς)

Απο τον Βόλο την εκδήλωση τίμησαν τα εγγόνια του Δ. Γ. Κασλά.

Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Δημήτριος Γ. Κασλάς καθώς και ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, Ειδικός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και υπεύθυνος ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης του αρχείου Κασλά.


1 σχόλιο:

ΕΛΛΗΝ VS CHAOS είπε...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ "ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ"

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/03/blog-post_13.html